1672 was een rampjaar voor heel Nederland. Op 21 juli viel de bisschop van Münster Groningen aan en begon het Gronings Ontzet (de belegering van Groningen). De bisschop van Münster vond dat hij de rechtmatige eigenaar van deze prachtige stad was. De bisschop kwam met vele mannen en kanonnen. Zijn leger begon de stad te belegeren. Honderden bommen vielen op de stad.

Jullie stappen tijdens deze groepsactiviteit in de voetsporen van de vroegere Stadjers en de soldaten.  Gedurende het spel ontdekken jullie waar het onveilig is en welke bruggen niet te gebruiken zijn. Via welke brug kunnen jullie ontsnappen en welke bruggen zijn onveilig?

Hoe?

Je gaat met je groep van maximaal 6 personen op pad. Met je smartphone of tablet ga je met behulp van een app de stad ontdekken. Via je smartphone volg je een GPS-route door de stad. Onderweg kom je van alles tegen, zoals: kennisvragen over de stad, foto-opdrachten, rekenvragen en puzzelopdrachten. Zo kun je samen met je team zo snel mogelijk de stad bevrijden.

Hoe kom je bij de volgende locatie? Kun je alle informatie verzamelen? Blijven jullie binnen de tijd? Zitten jullie in het snelste ontsnappingsteam? Een leuke interactieve manier om te stad te kunnen ontdekken!

Voor wie?

Deze activiteit is voor iedereen die houdt van avontuur en die in is voor een hoop plezier.
Leuk vanaf +/- 10 jaar (of in overleg)

Duur van de activiteit

De game duurt 2 uur.

Inbegrepen

  • Alle materialen excl. een smartphone met gps en internet (of wifi)
  • Gratis app

Wat kost het?

Per groep: 39,95 (maximaal 6 personen)