Mountainbiken in Zuid-Frankrijk

Mountainbiken maar dan met een hoofdletter M! Dit is mountainbiken in Zuid-Frankrijk. Dit geeft een hele andere beleving dan mountainbiken in het vlakke Nederland.
Aan het begin van de deze uitdagende dag hebben we aandacht voor het materiaal, de kennis en vaardigheden en zal er op het campingterrein een en ander worden geoefend. In de omgeving van de camping zijn verschillende mooie mountainbikeroutes voor verschillende niveaus.

Zo zit er verschil in moeilijkheid maar ook in afstand. Op het terrein waar je zal fietsen is veel variatie, zo heb je korte en lange klimmen, korte en lange afdalingen, glooiend terrein en verschillende soorten ondergronden. Onder het genot van fantastisch uitzicht zullen we regelmatig even pauze nemen om op adem te komen om er daarna weer vol tegenaan te kunnen gaan. Zo wordt extreme outdoor toegankelijk voor iedereen.

Voor wie?
Mountainbiken is voor iedereen die op een uitdagende manier kennis wel maken met het berglandschap van Frankrijk. Maar mocht je even een fiets willen pakken om zelf even lekker te fietsen of om boodschappen te doen in het dorp, kan dat ook gewoon.
Minimumleeftijd om deel te nemen aan de activiteit is +/- 12 jaar (of in overleg)

Wat moet je meenemen?
- Schoenen met met een goede zool. Bij voorkeur gympen of sportschoenen. Mocht je zelf klikpedalen hebben mag dat ook.
- Lekker zittende sportkleding. Ben je in het bezit van een fietsbroek is dit wel aan te raden.
- Lunchpakket en tussendoortjes om je energieniveau weer op pijl te brengen
- 1,5 liter water per persoon
- Rugzakje om je spullen in mee te nemen.

Duur van de activiteit
Om 9:15 verzamelen we bij het instructeurskamp waar we na een korte instructie op avontuur gaan. Afhankelijk van de groepsgrootte en het niveau, bepalen we de te rijden route en het aantal kilometers. Meestal zijn we tussen 13:00 en 16:00 uur weer terug op de camping. 

Wanneer je wilt meedoen aan deze activiteit, gelieve minimaal 24 uur van tevoren aangeven als je mee wilt, dan kunnen we de fietsen brengen en halen. 

Inbegrepen
- Goede instructeurs
- Helm
- Bidon
- Fiets
- Reservemateriaal
- EHBO-setje (al maken we hier hopelijk geen gebruik van)
- Verzekering (alleen bij begeleiding van instructeur)

Niet inbegrepen
Soms is de startlocatie in overleg elders. Vervoer daar naartoe is dan op eigen gelegenheid. Dit wordt dan ook ruim voor de activiteit aangekondigd. 

Wat kost het?
€ 35,00 per persoon (complete activiteit incl. instructeur)
€ 60,00 1 ouder + kind (t/m 10 jaar)
€ 21,00 per persoon voor een dag huur (+/- 6 uur)
€ 15,00 per persoon voor een halve dag huur (+/- 3 uur)

Bij verhuur berekenen we een borg van € 50,00 per fiets.

Locatie
De tocht onder leiding van de instructeurs vertrekken vanaf camping La Borio, camping La Canal en camping Le Peyral. Sta je niet op deze camping maar wil je wel gewoon meedoen? Dat kan natuurlijk ook gewoon.

Wanneer is het?
Elke week wordt deze activiteit van B2B Adventure aangeboden, doorgaans op zondag. Voor exacte dagen kun je het beste het activiteitenoverzicht op de camping raadplegen. Inschrijven kan dan ook.

Verhuur van de fietsen is elke dag mogelijk.

Tip
Zorg voor aanvang dat je goed hebt gegeten. Gedurende de tocht verbruik je veel energie.
Smeer op een zonnige dag vooraf je gezicht, nek, armen en benen goed in.

We beschikken momenteel over 14 splinternieuwe Merida mountainbikes in verschillende maten van lichaamslengtes van 1.45 tot 2.10 meter. 

Enthousiast?
Ben je al enthousiast en kan je niet langer wachten? Bekijk dan alvast onze promo.