Canyoning op meerdere locaties

Bij het canyoningen maak je al lopend, zwemmend, klimmend, glijdend, springend en abseilend een tocht door een kloof (of 'canyon') waar meestal water doorheen stroomt. Een canyon is een mooie en indrukwekkende omgeving waar je normaal niet zo snel komt. Naast het genieten van de prachtige natuur geeft de combinatie van hoogte en water een enorme kick tijdens de afdaling. Deze extreme outdoortocht staat op veel bucketlists hoog genoteerd!

Canyoning is niet heel gevaarlijk en zelfs niet gevaarlijker dan skiën. Het risico stijgt uiteraard als er onervaren mensen of onopgeleide mensen aan de sport deelnemen. Het is daarom aan te raden om een goede opleiding te volgen bij een gespecialiseerde bergsportclub of onder begeleiding van een ervaren gids van B2B Adventure te gaan. De naam komt van het Engelse 'canyon', dat kloof betekent. Deze kloof is ontstaan door water dat er doorheen stroomt en zijn uitweg vindt in een dal. Over vele jaren zijn verschillende wegen in de kloof gesleten. Hierdoor ontstaan vele mooie natuurlijke veranderingen en ideaal voor buitensporters.

Met een wetsuit, helm, gordel en andere benodigdheden dalen we de canyon af opzoek naar avontuur. Ben jij aan het einde van de dag een echte canyoneer? 

Voor wie?
Deze activiteit is voor iedereen die houdt van avontuur en die niet bang is voor wat water.
Minimumleeftijd +/- 10 jaar (of in overleg)

  • Als vrijgezellenfeest
  • Als onderdeel tijdens een evenement
  • Voor tijdens een weekend weg met vrienden en vriendinnen
  • Voor scholen of klassen van scholen
  • Om eens compleet wat anders te doen

Wat moet je meenemen?
- Schoenen met een goede zool. Bij voorkeur: gympen, sport- of bergschoenen
- Strakke zwemkleding of ondergoed
- Lunchpakket voor de gehele dag. Verpak dit voor de tijd in klein folie of plastic zakjes (geen trommeltjes/bakjes)
- 2x 0,5 liter water per persoon
- Handdoek en droge kleding

Duur van de activiteit
De duur van de activiteit kunnen we in overleg bepalen

Inbegrepen
- Alle benodigde materialen en instructeurs
- Verzekering gedurende de activiteit
- Tijdens de tocht worden foto's gemaakt met een waterdichte fotocamera. Deze zijn achteraf op een eigen USB of SD te zetten voor € 5,00.

Wat kost het?
Canyoningen is uiteraard niet op elke locatie geschikt. Ideale gebieden hiervoor zijn veelal in de Ardennen of Frankrijk te vinden. Houd hier rekening mee. Afhankelijk van de locatie kunnen we een op maat gemaakte prijs samenstellen. Neem hiervoor even contact met ons op.

Locaties
Canyoningen is uiteraard niet op elke locatie geschikt. Het ideale gebied hiervoor is Zuid-Frankrijk. Houd hier rekening mee.

Tips
- Zorg voorafgaand aan de activiteit voor een volle maag. Gedurende de tocht verbruik je veel energie.
- Smeer op zonnige dag je gezicht en nek goed in met zonnebrand. 
- Brildragers: Tijdens het springen en glijden is het niet altijd handig om een bril op te hebben. Als een bril noodzakelijk is, hebben we hiervoor diverse oplossingen. Neem hierover contact op met de instructeurs.

Tijdens de activiteit beleef je

  • Een hoop plezier
  • (ont)Spanning
  • Nieuwe vaardigheden ontdekken
  • Als je wilt, grensverleggend
  • Een knipoog naar een betere en leukere samenwerking